Moon Castle  

2018: Walkthrough door: Dick Leeuw en Louis Koot

Tekst door Dick Leeuw. Screenshots, en hier en daar een opmerking: Louis Koot

De besturing van de game kan met de WASD toetsen, de pijltjes toetsen en met de muis. Met de WASD toetsen beweeg je vooruit en achteruit en doe je een stap naar links of rechts. Om te draaien moet je de linker muisknop ingedrukt houden en dan de muis naar links of rechts draaien.. Vooruit en achteruit kan ook met het muiswiel.

Als je een Nieuwe Game start dan begin je in een park. Je krijgt de aanwijzing om op de M-toets te drukken. Je komt dan in het menu, hier kan je zien hoe je een paar dingen kunt aanpassen.  

Druk op de J-toets en pas de snelheid van je muis aan, standaard is deze te snel. Iedere keer als je de game start moet je dit aanpassen, ook de omkering van de beweging van de muis. De bovenste schuif is de voorwaartse snelheid en de onderste voor de snelheid naar opzij van de muis.

Klik op de I-toets om de omhoog/omlaag beweging van de muis om te keren, zodat je omlaag kijkt als je de muis omlaag beweegd, en omhoog kijkt als je de muis omhoog beweegd 

Foto’s maak je met de P-toets. Via het Menu en dan Foto's kun je de gemaakte foto's bekijken. 

Met de V-toets zie het versie nr. van de game.Met de M-toets of Esc-toets ga je naar het menu.  

Je kan ook de taal kiezen.

Je kan niet zelf saven, het spel wordt automatisch opgeslagen als je stopt of als je een nieuwe game begint of overschakelt naar een andere game. Je kan meerdere games starten, je vindt deze in opgeslagen spelen.  

Via de 1, 2, 3, 4 toetsen van je toetsenbord kun je de grafische kwaliteit van de game aanpassen van minmaal tot epic

In het menu zie je links ondereen plaatje een teller die aangeeft hoeveel punten je al hebt gehaald, maximaal 200. Iedere keer als je een puzzel oplost krijg je punten.

Als je in een game ergens afvalt of van de boot gegooid wordt, dus als er  iets gebeurt waardoor je niet verder kunt in de game, dan moet je op je toetsenbord intoetsen: xsrp en dan druk je de enter toets. Je gaat dan terug naar het laatste Save Restore Point en vandaar kan je weer verder. Kom je dan weer hetzelfde probleem tegen dan moet je naar Steam gaan naar de discussies van deze game en een nieuwe discussie starten waarin je het probleem uitlegt. De ontwikkelaar van deze game gaat dan daar naar kijken en een oplossing zoeken, deze wordt in de volgende versie verwerkt.

Hoofdstuk 1: De Ronde Kamer Hoofdstuk 2: In het Kasteel Hoofdstuk 3: Het Oude Meer
Hoofdstuk 4:Grot: Elementen fabriceren Hoofdstuk 5: De Lasers en het Einde Onze Moon Castle Save Game files.

Lees wel eerst het uitleg document Read Me dat er bij in zit. Je hebt winrar, winzip of 7-zip nodig om het uit te pakken

2018: Walkthrough door: Dick Leeuw en Louis Koot

Tekst door Dick Leeuw. Screenshots, en hier en daar een opmerking: Louis Koot