2017: Walkthrough door: Dick Leeuw en Louis Koot

Tekst door Dick Leeuw en Screenshots, en een beetje tekst editting, door Louis Koot

Je bent  journaliste Janet Kelly en je wordt door je redacteur naar het dorp Painscreek gestuurd om er onderzoek te doen naar een onopgeloste moord.  Er zijn in het dorp nog een aantal merkwaardige sterfgevallen geweest. Het dorp is ondertussen helemaal uitgestorven, er woont niemand meer. De ouderen zijn overleden en de jongeren zijn vertrokken. Voordat het dorp gesloopt wordt wil je redacteur dat je nog een poging doet om de moord op te lossen.  

Start de game en klik op options. Je ziet dat je beweegt met de WASD- of de pijltjestoetsen, draaien doe je met de muis. Je Linker muisknop is voor de interactie en je rechter muisknop gebruik je om in te zoomen.  Je hebt een camera bij je en met je C-toets en de linker muisknop maak je foto's. Het in de game belangrijk dat je foto's maakt van belangrijke zaken zoals cijfercodes e.d

Verder van belang voor de besturing zijn de volgende toets van je toetsenbord de I, P, J, M,. Probeer maar wat je ermee doet in de game. De L-toets gebruik je veel om de zaklamp te gebruiken, want het  is vaak wat donker. Je moet wel eerst een zaklamp vinden, maar die vindt je her en der. Je kan ook kruipen en dit alles moet je ook gebruiken. Rennen doe je met je Shift-toets ingedrukt.

Omdat er niemand is om dingen aan te vragen moet je alle aanwijzingen zelf vinden. Je gaat in de game voornamelijk  op zoek naar brieven, dagboeken, kranten en sleutels om kasten en deuren open te maken.  Als je even wat geoefend hebt om de besturing een beetje onder de knie te krijgen dan start je een nieuw game je moet even wachten op het laden.  

Je moet heel wat heen en weer in de game tussen de diverse locaties in het dorp Painscreek. De game geeft je wel een plattegrond van het dorp maar die is niet zo getailleerd en je kunt het niet gebruiken om snel van de ene naar de andere locatie te gaan. Om het je wat makkelijker te maken je weg te vinden in het dorp heb ik zelf maar een meer gedetailleerde plattegrond getekend en die voegen we in de walkthrough in.

Hoofdstuk (Chapter)  1 Hoofdstuk (Chapter) 2 Hoofdstuk (Chapter) 3 Hoofdstuk (Chapter) 4 Hoofdstuk (Chapter) 5

2017: Walkthrough door: Dick Leeuw en Louis Koot

Tekst door Dick Leeuw en Screenshots, en een beetje tekst editting, door Louis Koot