Februari 2014

Walkthrough door: Louis Koot

Episode 3: The Oracle begint met een korte samenvatting van de gebeurtenissen uit de Episode 1: The Hangman en Episode 2: The Wise Monkey. We zien weer even het einde van Erica's broertje en we zien Erica's eerste ontmoeting met Cordelia op de begraafplaats. Dan zien we een paar scènes uit Episode 2 waarin uiteindelijk Sully bijna het loodje legde. Erica heeft dan weer een ontmoeting met Cordelia die vertelt dat ze zich de laatste tijd onveilig voelt in haar flat in de Ethan Towers. Erica heeft geen tijd om zelf naar de Ethan Towers te gaan dus ze heeft er een  politieauto naar toe gestuurd en......bij aankomst voor de ingang van het gebouw pleurt er een lichaam omlaag, boven op de politiewagen. Het is het lijk van Joey Goedhals, de Wise Monkey moordenaar uit Episode 2.  

Proloog:

Ziekenhuis:

Erica zit in het ziekenhuis bij het bed van Sully als ook Erica's vader Brian komt binnen gelopen. Paps troost Erica en vindt het nodig om op te merken dat dit soort gruwelijke zaken niet voorkwamen in de tijd dat hij bij de politie was. Wel Paps...ouwe zak.....The Times are a Changing. Dan krijgt Erica een telefoontje van haar FBI partner John. Zoals ook in Epi 1 en Epi 2 het geval was zal Erica in Epi 3 ook weer niet veel hulp hoeven te verwachten van haar Partner

Johnny meld namelijk dat ie een paar dagen niet bereikbaar zal zijn omdat ie bezig is met onderzoek in een oude zaak betreffende het Enthon Towers gebouw, waar dus ook de flat van Cordelia is. Papa Brian hoort de naam Enthon Towers en herinnert zich dat er iets was met een broer en zus en een nare moordzaak. Erica besluit nu om zelf een kijkje te gaan nemen bij Enthon Towers en ze vertrekt.... Erica is nog maar net de deur uit als Brian zich de naam van die broer en zus opeens herinnert:.... Cordelia en Max Smith! Onderweg naar Enthon Towers verneemt Erica dat het lijk dat op de patrouillewagen viel, dat van Joey Goethals

Enthon Towers:

Buiten

Erica komt dan aan bij het Enthon Towers gebouw. alwaar agent Duffer buiten op wacht staat. Omdat het alweer een half jaartje geleden is dat je Episode 1 en 2 via mijn Walkthrough hebt kunnen spelen zal ik je eerst nu even een korte samenvatting geven van de bijzondere Cognitieve krachten die Erica heeft.

Erica's Cognitieve Krachten

  • Linksonderaan in je scherm zie je altijd de Cognitieve bol. Als je op de Cognitieve bol klikt dan activeer je Erica's cognitieve krachten. 

  • Als Erica haar krachten op een plek, een item of een persoon kan gebruiken dan zie je een gloed op die plek, item of persoon, als je op de Cognitieve Bol klikt. Klik je dan op die gloed en aansluitend op het icoon dat in de bol verschijnt, dat ziet Erica iets uit het verleden.

  • Erica's Postcognitieve kracht: Klik je op een witte/lichtblauwe gloed  dan ziet Erica iets uit het verleden van het voorwerp dat ze aanraakt.

  • Erica's Projectie kracht: Klik je een groene gloed, dan kan Erica haar projectie kracht gebruiken. Je moet dan wel achtereenvolgens op drie voorwerpen met een groene gloed klikken, die met elkaar te maken hebben. Erica ziet dan de gebeurtenis die met die drie voorwerpen samenhangen.

  • Erica's Regressieve Kracht: Klik je op een paarse gloed, dan kan Erica de herinneringen van een persoon zien. Erica moet de persoon daarvoor wel eerst aanraken. Er verschijnen dan herinneringsbeelden rond die persoon, die je kunt aanklikken om ze te activeren. 

  • Met behulp van Erica's Synergy Kracht kun je voorwerpen in de Inventory met elkaar verbinden om te zien wat ze in het verleden met elkaar te maken hadden.

Agent Duffer staat voor de ingang van de Enthon Towers de Crime scène te bewaken. 
Linksklik op Duffer om het Actiescherm te openen en klik dan op het Praaticoon om met Duffer te gaan babbelen.

Praat met Duffertje via alle gespreksopties die je krijgt......

Duffer vertelt wat er gebeurd is en dat hij nieuwsgierigen op afstand moet houden. Tot Erica's niet geringe verbazing verneemt ze van Duffer dat haar baas, de altijd vloekende McAdams, ervoor heeft gezorgd dat het lijk en het eventueel bewijsmateriaal zo snel mogelijk van deze plaats delict werden verwijderd.

Via de spatiebalk of via het vraagteken linksboven maak je alle "Hotspots" in het scherm zichtbaar. Loop naar de deur van het gebouw en probeer de glazen deuren te openen......Erica krijgt de deur niet open en.......Baas McAdams komt dan baar buiten. McAdams heeft gezelschap van een ons onbekende man. 

McAdams vertelt Erica dat ze hier niets te zoeken heeft omdat er hier geen zaak meer voor de FBI is. Het lijk en al het eventuele bewijsmateriaal zijn aan de lokale platvoeten overgedragen. De ons onbekende man had last van de lampen van de politiewagens. De man zegt dat McAdams's  integriteit God Zij  dank hierdoor niet is aangetast. De man verdwijnt weer naar binnen. Praat verder met McAdams via alle gespreksopties.

Erica mag niet naar binnen, ze mag zich van McAdams niet verder bemoeien met de dood van Joey Goethals....dat is nu verder een zaak van de lokale politie. De onbekende man is iemand met veel invloed en meer wil McAdams niet kwijt over die vent. McAdams verdwijnt dan weer om nog wat rondom het gebouw te kijken.

Erica is natuurlijk niet van plan om de orders van McAdams op te volgen....Erica wil weten waarom en door wie Goethals is vermoord. We gaan dus weer even de Cognivitieve krachten van Erica uitproberen. Klik op de Cognitieve Bol......er verschijnt een paarse wolk op agent Duffer....Klik op de paarse gloed en.....De paarse wolk om Duffer wordt wit en in de Cognitieve Bol verschijnt het hoofd....

Klik op het Hoofd in de Bol en.....Erica raakt Duffer aan en......we zien dan de Herinneringen van agent Duffer......
Er draaien 5 herinneringen om Duffer heen....het zijn Duffer's herinnering van wat er gebeurde toen hij en zijn partner hier bij de Enthon Towers aankwamen. 

Linksklik op elk van de herinneringen.....Erica vertelt dan bij elke herinnering of ze die de moeite waard vindt......Als je op de herinnering van de autospiegel klikt dan zien we dat er een mes omlaag valt en dat mes komt terecht in de bosjes achter Duffer, Duffer herinnert zich dan dat er, samen met de man, ook iets van metaal of plastic op zijn politieauto viel. Erica wil dit verder onderzoeken. Loop naar de politieauto van Duffer....het is de politieauto met het ingedeukte dak, waar Goedhals op terecht is gekomen......We geraken in de close-up van de politieauto en het is een bloederige toestand.. Klik de Cognitieve Bol.......een blauwe wolk verschijnt op de politieauto....klik de blauwe wolk en.....de wolk wordt wit en in de bol verschijnt het Oog....

Klik op het Oog in de Bol en.......we zien hoe Joey Goethals hier aan zijn einde is gekomen. 
Maar we zien ook dat er een sleutelhanger op de politieauto terecht is gekomen.
Open het actiescherm op de politieauto en klik dan de Hand en.....

De sleutelhanger steekt in het autoportier en met wat moeite slaagt Erica erin om de sleutelhanger uit het portier te trekken en op te bergen in inventory. Op de sleutelhanger is het Psi-teken afgebeeld en er hangt een electronische Sleutel aan...het is een veiligheidssleutel, Rechts is de diepe plantenbak waar agent Duffer voor staat. Loop naar de plantenbak en linksklik erop om het actiescherm te openen en klik dan op het Loepje om de planten in de bal nader te onderzoeken........Je ziet dan een deel van de plantenbak in een apart schermpje, maar we zien er geen mes in steken.....

Erica concludeert dat het mes blijkbaar al door de lokale platvoeten is gevonden en is meegenomen. In de plantenbak hebben de struiken rode bloemetjes, maar linksboven zie je een afgesneden zwarte Tulp hangen.....die zwarte tulp hoort overduidelijk niet in deze bak thuis dus pak de zwarte Tulp uit de bak via de hand van het actiescherm.....het close-up schermpje verdwijnt vanzelf zodra je de zwarte tulp hebt gepakt.

Loop naar onderkant scherm (Crime scène exit) om terug te keren bij agent Duffer.....Ga weer praten met Duffertje en zeg hem dat je het mes wilt bekijken via "Ask about knife"  en.....Duffer geeft Erica de sleutel van het politiebusje want daarin is al het bewijsmateriaal opgeborgen. Vraag nog even over het lijk en neem dan afscheid en loop naar het politiebusje. Als je Erica bij het portier van het politiebusje heb staan dan open je de inventory en klik je op het sleuteltje van het politiebusje (van key) om de sleutel in het inventoryvak te plaatsen. 

Open dan het actiescherm op het portier van het busje en klik op het koffertje om de sleutel op het portier te gebruiken.
Erica doet dan de 2 zijdeuren van het busje open en in een close-upscherm zie je dan wat er zoal in het busje ligt.

In het politiebusje staat een Vingerafdrukkoffer (Fingerprint Kit), een stapeltje oranje wegpylonen (Road Cone), het bebloede mes (Knife), een Lijkenzak (Body Bag), en een  politietape.Pak, via de hand in het actiescherm het Mes. Pak de rol Politietape en pak ook een oranje Pylon. Exit het close-upscherm. Open de inventory en klik dan op de Cognitieve Bol....Je krijgt dan, met de geopende inventory, het Synergy scherm. Linksklik in inventory op het bebloede mes en op de zwarte Tulp en......in het grote scherm zie je dan de zwarte tulp en het mes en in de Cognitieve Bol verschijnen de 3 vierkantjes....

Klik op de Cognitieve Bol en.....we zien hoe de moordenaar de zwarte tulp afsnijd en naar beneden gooit....de moordenaar staat op een balkon, net onder het dak van de Enthon Towers....

........van dat balkon is Joey Goethals dus ook naar beneden gepleurd en Erica wil nu wat graag even een kijkje nemen op dat balkon. Loop terug naar Duffertje en dan door naar de glazen voordeur van het gebouw. In de linker zuil van de overkapping zit een zwart paneeltje, het Deurpaneel.....je zag eerder dat die onbekende vent via dit deurpaneel de glazen deur opende. Selecteer in inventory de sleutelhanger, die Erica uit de gedeukte politieauto heeft getrokken (Keyfob) en open dan het actiescherm op het deurpaneel en klik weer het koffertje en.....

......MacAdams ziet echter wat Erica van plan is te doen en hij waarschuwt haar om het niet te doen........Erica kan het gebouw niet in zolang klojo McAdams hier rondstruint. McAdams moet dus eventjes "beentje gelicht" worden. Loop terug naar het politiebusje en de gedeukte politieauto. Selecteer in inventory de oranje Pylon en gebruik de pylon dan, via het koffertje van het actiescherm, op de gedeukte politieauto.......Erica zet de pylon voor de wagen op de grond.. Selecteer nu de rol Politietape in inventory en gebruik dan weer het koffertje in het actiescherm op de politieauto en....je scherm wordt even zwart terwijl Erica het tape aan de pylon en aan de politieauto bindt.........Kijk, via de hand van het actiescherm, weer het politiebusje in...

.........je krijgt het close-upscherm weer....Boven de oranje pylonen zit de schakelaar van de sirene en de zwaailichten van het politiebusje.....
Klik, via de hand in het actiescherm, op de schakelaar om de sirene en de zwaailichten aan te zetten en........

McAdams komt boos aangerent met in zijn kielzog die onbekende vent...deze "Dapper man" is niet blij en vindt dat "ze" een probleem hebben en daarmee bedoelt ie niet Erica maar McAdams......Erica is ondertussen snel terug naar Duffertje gelopen. Selecteer de sleutelhanger weer en open het actiescherm weer op het deurpaneel en klik het koffertje en...........de glazen deuren gaan open en Erica wipt snel naar binnen.

Enthon Towers binnen:

In de hal krijgt Erica weer het, inmiddels bekende, visioen waarin ze wordt doodgeschoten. 
Erica staat in de hal bij de lift. Open het actiescherm op de liftdeur en klik dan de hand om de lift naar de hal te roepen......

Terwijl Erica op de lift staat te wachten komt die rood geklede man aanlopen en hij spreekt Erica aan. De man vraagt of Erica de vrouw is die hij buiten gezien heeft....Bevestig dit en beken meteen ook maar dat Erica een FBI agente is, dus zeg "Yeah, and I'm a Fed".....De "Dapper man" zegt dat het zijn taak is om te zorgen dat de bewoners van de flat hier zo rustig mogelijk kunnen wonen, en hij kent Erica's naam......Hoe kent hij Erica's naam? Erica stapt dan in de lift en de lift brengt haar naar boven, alwaar ze de lift uitstapt en in een gang beland. 

Erica's telefoon gaat dan piepen.....Terence stuurt een SMS.....Klik, linksboven, op Erica's mobieltje......Op het startscherm van Erica;s telefoon is een nieuw App geplaatst....het is de "Dossier App". Klik dus op "Dossier" en dan op "Yo, E! This is Terence" om de boodschap van Terence te lezen. Terence legt uit hoe de "Dossier App" werkt en wat Erica er mee kan.....Erica hoeft nu niet meer steeds terug naar haar kantoor als ze de oude casefiles wil nakijken...dat kan ze vanaf nu dus ook via de "dossier App" doen. Ook kan Erica via de App meteen scans naar Terence doorsturen, die ze dan gelijk kan analyseren.

Berg de telefoon. Halverwege de gang staat een tafel aan de muur en links is de poort naar het balkon. Exit via de poort naar het balkon. Vanaf dit balkon is Joey omlaag gegooid.Rechts, links voor Erica, staat een tafel en op de tafel staat een bloembakje waar een zwarte tulp in steekt. Ga in close-up van de tafel en.....

.......er ligt ook een Aansteker (Lighter) op de tafel. Bekijk de aansteker.....het is de aansteker van John McCoy......dus John is ook hier boven geweest......Klik met je Hand op de aansteker en.......Erica ziet in een visioen dat John nog niet zo heel lang geleden hier is geweest en dat ie een telefoontje kreeg....We horen dat John onderzoek doet naar ene Jeff Therrien. Na het visoen raapt Erica de aansteker op en bergt het ding op in inventory.

NB: Ik ga vanaf nu niet steeds weer zeggen dat je het actiescherm moet openen om dingen te bekijken, te pakken of er items uit inventory op gebruiken....dit is episode 3 en dus moet je nu zelf ook zo langzamerhand wel weten hoe het werkt in deze game, Ik beperk me nu tot kreten als "Bekijk", "Pak op", "Praat met", en "Gebruik item op"......

Bekijk de Zwarte Tulp, die in het bloempakje staat.....De zwarte Tulp die Erica beneden uit de bosjes heeft gepakt komt uit dit bloembakje. Onder het bloemenbakje zie je een bloedvlek. Bekijk de bloedvlek. Schuif dan de bloembak opzij, via de hand in het actiescherm en............zodra je Erica de bloembak laat wegschuiven krijgt ze een heftig visioen. In dit visioen ziet Erica dat Cordelia haar broer Max doodde en Joey Goethals heeft vermoord. Ook ziet Erica dat Cordelia is ondervraagd door John McCoy en baas Davies. Erica kan het visioen niet zelf stoppen.....je moet tijdens het visioen dus een paar handelingen verrichten.....Als eerste moet je broertje Max doodschieten.....

dus schiet Max dood......we zien dan hoe Cordelia door Davies wordt ondervraagt en hoe John toekijkt......
Davies vraagt Cordelia of zij haar broer Max heeft vermoord....wel....dat heeft ze zojuist gedaan, dus zeg "Yes, I Did".......

We zien dan een scène waarin Joey Goethals door een gemaskerde Cordelia  een mes op de keel krijgt......

Cordelia praat dan tegen Erica en ze zegt dat ze jaren en jaren op Erica heeft gewacht en dat ze hoopt dat Erica een betere FBI agent is dan haar collega's. .....Je moet Cordelia's keel doorsnijden dus klik de "cut" optie en...Cordelia zegt dat het te laat is voor Joey maar dat Erica  John misschien nog kan redden......Klik nogmaals "Cut" om Joey definitief uit zijn lijden te verlossen en over het balkon omlaag te smijten en..............Episode 3 gaat dan nu echt beginnen:

Enthon Towers:

Balkon:

Erica komt uit haar visoen en is doodsbang want zo'n visoen heeft ze nog niet eerder gehad.......Wat Erica echter het meest beangstigt is het feit dat Cordelia de controle over haar visioen had en tijdens het visioen zelfs tot haar sprak. Erica wil hierover nu eerst met Rose bellen. Dus pak Erica's mobieltje weer uit de linksbovenhoek en klik op "Contacts" en scroll door Erica's contacten naar Rose....Klik op Rose om haar te bellen.......

Erica vertelt Rose over het visioen en Cordelia.....Rose kent de naam Cordelia en ze waarschuwt Erica dat ze als de hel moet maken dat ze wegkomt uit de Enthon Towers. Rose zegt dat Cordelia. net als Erica, een Psion is en dus over dezelfde Cognitieve krachten beschikt. Het is, volgens Rose, bekent dat psions, die aanvullende krachten hebben, elkaars krachten kunnen versterken.....Erica kan met haar krachten in het verleden kijken maar Cordelia kan de toekomst zien. Volgens Rose is Erica sterk genoeg om de visioenen van Cordelia af te breken. Rose weet ook dat John in gevaar is maar ze zegt Erica dat John nog geholpen kan worden.

Zoom weer in op de tafel, waar de plantenbak op staat. In de bloedplas ligt het afgesneden oor van Joey en er ligt een magneetsleutel op tafel. Het oor wil Erica niet aanraken, dus raap de Sleutel op...het is de sleutel van het Penthouse......Erica doet de sleutel aan de sleutelhanger die ze al had. Exit de close-up en verlaat het balkon, terug naar de gang. Klik op de liftdeur en.......de liftknop verschuift....er zijn 2 keuzes.....33 Penthouse en 1 Lobby......Kies voor etage 33 Penthouse en....Erica beland op de 33ste etage in het:

Penthouse:

Het Penthouse bestaat uit een zeer ruime zitkamer met een keukenhoek. Loop gelijk door naar de keuken en...
...Erica hoort dat er iemand aan komt en....inderdaad.....die vent in het rode pak komt binnen en er volgt een gesprekje.

De man heet Skorobeus en hij is de advocaat van de familie Smith, dus de advocaat van Cordelia. Het is ook 1 van Skorobeus's taken om voor rust en orde te zorgen in en rondom de Enthon Towers want het hele gebouw, inclusief dit Penthouse, is het eigendom van de Smiths. Skorobeus zegt niet te weten waar Cordelia uithangt, maar Cordelia had het over ene John.......Skorobeus heeft een briefje van Cordelia en hij legt het briefje op het aanrecht. Erica mag hier gerust blijven en zoveel rondneuzen als ze wilt. Skorobeus legt dan een briefje op tafel en verlaat het appartement.

Een wirwar van Visioenen:

Vanzelf loopt Erica dan terug naar de keuken om het briefje te lezen, dus dat doe jij ook.......Het briefje is van John McCoy aan Cordelia. John schrijft dat hij onderzoek heeft gedaan naar Cordelia's broer Max. Max had problemen met andere mensen, maar van hoger hand heeft John het onderzoek uit handen moeten geven. Blijf in de close-up van het briefje en klik op de cognitieve Bol.......Over het briefje verschijnt dan de witte wolk.....Klik de witte wolk en klik dan het Oog in de bol en........

Erica ziet dat Cordelia jaren geleden in het FBI gebouw te Boston met John heeft gesproken en dan..........

Cordelia:

Erica is in het visoen en je bent nu dus Cordelia. We zijn in het verleden en wel in het FBI kantoor en we staan bij John McCoy. De Tutorial geeft enige uitleg, dus lees het en klik de uitleg dan weg. Linksonder zie je de Cognitieve Bol van Cordelia, die nu dus oranje is. Er staat ook een kleinere oranje bol......die kleine oranje Bol is Erica's EXIT uit het visioen.....je kunt ten alle tijden Cordelia's visioenen verlaten door op de kleine oranje bol te klikken.....je wordt dan weer Erica. Ook Erica heeft zo'n Exit Bol.....via die Exit bolletjes schakel je dus tussen Erica en Cordelia.

Open het actiescherm op John en klik dan het praaticoon om met Johnny te praten.......Cordelia vraagt John om hulp maar Erica kan niet horen waarvoor want er is enige storing op de lijn. Erica zoekt dan het volgende stukje en je krijgt dan de "You won't help me? " optie.....Zeg dus "You won't help me?" en.....John geeft dan het visitekaartje van Rose aan Cordelia en zegt dat Rose verstand heeft van visioenen en dat Cordelia haar maar moet bellen. De Tutorial geeft je dan een tip over het gebruik van Erica's notitieboek waar je hints in kunt lezen. Het notitieboekje vindt je linksboven, maar ik zal het nooit gebruiken. Linksklik om de "Tutorials" weg te klikken. Open de inventory en klik het + teken om het visitekaartje en de mobiele telefoon te selecteren. Klik dan op het visitekaartje en dan op de telefoon en........

Cordelia loopt weg bij John en belt Rose op.....

Cordelia vertelt Rose  dat ze visioenen krijgt, waarin ze ziet hoe haar broer vermoord word. Vrijwel meteen krijgt Cordelia een visioen waarin ze ziet hoe ze Rose bezoekt en hoe Rose haar helpt om haar visioenen onder controle te krijgen. Voordat Cordelia het telefoon gesprek beëindigt zegt Rose nog dat sommige gebeurtenissen , die Cordelia in haar toekomst visioenen ziet, niet vaststaan. Sommige gebeurtenissen kunnen nog veranderd worden.

Vanzelf is Cordelia dan terug naar John gelopen. Op John's bureau ligt een stapeltje dossiermappen.....Bekijk de mappen ......Op de bovenste map staat de naam van Cordelia's broer...Maxwell Smith en het dossiernummer....Bekijk het etiket en.....je hoort Erica die zegt dat ze het dossiernummer net nog heeft gezien. Ok.....klik nu op de kleine oranje bol om uit dit visioen te stappen en terug te keren als Erica in het penthouse.....

Erica:

Je krijgt weer een Tutorial bericht dat zegt dat je ten alle tijden terug kunt keren naar Cordelia's visoen door ook nu weer op de kleine bol te klikken. Klik de Tutorial weg en zie.....bij de witte cognitieve bol staat nu ook een kleinere witte bol....klik je de kleine bol dan  verschijnen er kleine portretjes bij de bollen.....

......elk portretje is een Cordelia visioen....klik je een portretje dan beland je weer in dat Cordelia visioen en dan is Erica weer Cordelia........op dit moment is er nog maar 1 Cordelia visioen beschikbaar, namelijk het visoen bij John McCoy, maar het zullen er meer worden. Ja ja.....het wordt steeds gekker en gekker met die visoenen.....Ok....we blijven nu Erica en gaan het penthouse even wat verder doorzoeken. Loop terug naar rechts. Aan de muur hangt een flatscreen tv en links van de tv zie je een deur in de muur. 

Klik op de deur en.....We belanden in het kantoor van Max, de broer van Cordelia. Bekijk het bureau.......er staat een telefoon op het bureau en er ligt een enveloppe op het bureau. Bekijk de enveloppe...De enveloppe is leeg...er zit niets in maar het lijkt alsof de enveloppe met opzet hier is achtergelaten.....blijf in de close-up en klik de cognitieve bol......de blauwe gloed verschijnt, dus klik de blauwe gloed en dan het Oog in de cognitieve bol en.......

We zien een discussie tussen Cordelia en haar broer Max en we zien ook een andere jongeman die met een planetarium aan het spelen is. 

Cordelia:

Je bent dus weer Cordelia en je bent bij Max in zijn penthousekantoor. Praat met Max

Max is zeer geërgerd omdat Keith de eigendomsoverdracht van Enthon Towers niet wil ondertekenen. Keith is de jongere broer van Cordelia en Max en we zagen hem in het enveloppe visoen. Broertje Keith is pre-occupied met een probleem die hij heeft met zijn planetarium en daarom wil ie de eigendomspapieren niet ondertekenen. Cordelia vindt het eigenlijk wel logisch want Keith heeft het gebouw ontworpen. Cordelia bied aan om Keith de eigendomsoverdracht te laten teken en Max pakt de nog niet getekende papieren uit de safe en geeft ze aan Cordelia.

Praat verder met Max via alle overige opties en neem dan afscheid en verlaat het kantoor dan, via de deur naast de open haard. In de woonkamer krijgt Cordelia een vreemd gevoel.....het is het eerste teken dat Cordelia's visioenen zich beginnen te openbaren en.......over de zwarte Tulp, die in een vaasje op de salontafel staat, verschijnt een oranje gloed....

Klik dus de zwarte Tulp en dan het Oog in de oranje cognitieve Bol en.........We zien het visioen waarin de moordenaar de zwarte tulp afsnijdt en over het balkon gooit. Dit visioen heeft Erica dus ook al gezien. Als Cordelia weer tot zichzelf is gekomen loop je terug naar de keukenhoek en dan de verder door naar links.....We zijn dan in het deel achter de keuken, wat blijkbaar de eetkamer is. De wenteltrap leid naar de kamer van Keith en achter de wenteltrap is de slaapkamer. 

Klik de wenteltrap en klik dan de hand en.....Cordelia beland in de kamer van broertje Keith 

Broertje Keith zit aan zijn tafel met iets te knutselen. Er hangt een groot portretschilderij aan de muur en er staan een kunstbeelden in de kamer en dat planetarium, die je eerder al zag in het visioen. In de glazen vitrine staat een groot stenen reliëftablet. Bekijk alles en hoor het commentaar van Cordelia bij alles dat je bekijkt. Als je alles bekeken hebt ga je praten met Keith........

Keith's hoofd staat er niet naar om de eigendoms papieren te tekenen en ook heeft hij het gevoel dat Max met louche zaakjes bezig is. Keith ontwerpt heel graag allerlei dingen en is daar ook erg goed in. Keith heeft de Enthon Towers ontworpen en is er erg trots op. Maar nu heeft Keith problemen met zijn laatste ontwerp, het planetarium, want het ding functioneert niet goed. Keith legt drie inbussleutels op zijn werktafel en zijn probleem is dat hij niet weet welke sleutel hij op welke planeet moet gebruiken en in welke richting hij dan moet draaien.

Je krijgt dan de gelegenheid om Cordelia enige suggesties te laten doen over welke inbussleutel Keith kan gebruiken en welke planeet hij er dan mee kan draaien.....gebruik een paar van deze suggesties, Cordelia slaat er maar een slag naar, en Keith zal zeggen dat Cordelia's suggesties niet werken....Je moet wel een paar suggesties gebruiken want anders kun je het gesprek niet afsluiten en het visoen verlaten. Nadat Keith dan heeft gezegd dat Cordelia's suggesties niet werken krijg je de "Goodbye"  optie, dus zeg dan "Goodbye"  om het gesprek te beëindigen. Klik dan de kleine oranje exitbol om het visioen te verlaten en je bent dan terug als Erica in het kantoor van Max.

Erica:

Erica is nog in het kantoor van broer Max. Als je de kleine witte bol klikt zie je dat er nu 2 portretjes staan.....want je hebt er nu ook het Keith visioen bij gekregen. Verlaat het kantoor en loop naar de wenteltrap en klim via de wenteltrap nu ook als Erica naar Keith's kamer. In Keith's kamer klik je de cognitieve Bol van Erica en dan de blauwe gloed die op het planetarium verschijnt....de blauwe gloed word wit en in de bol verschijnt weer het oog....

......klik het Oog in de bol en.....We zien dan Keith bezig met zijn planetarium. Keith zegt dat de kleine inbussleutel niet de juiste is, en dat ie de groene planeet losser moet draaien door een beetje met de inbussleutel heen en weer te bewegen.

Erica weet dan nu wat ze Cordelia tegen Keith moet laten zeggen in verband met zijn planetarium. 
Klik op Erica's kleine witte bol en klik dan op het portretje van Keith om terug te keren in het Cordelia/Keith visioen

Cordelia: 

Cordelia weet gelijk wat ze moet zeggen om Keith te helpen met zijn planetarium, dus ga weer praten met Keith en gebruik dan de "Fix the planets" optie en zeg hem dan dat ie de medium sleutel op de groene planeet moet gebruiken en dan met de sleutel heen en weer moet bewegen met de klok mee. 

Dus zeg achtereenvolgens: "Medium wrench"  en dan "Green"  en dan "Jiggle an Turn Clockwise"  en........Keith denkt dat het zal lukken en hij is dan nu bereid om de papieren te ondertekenen. Open dus de inventory en selecteer de documenten. Geef de documenten aan Keith, via het koffertje van het actiescherm en......

Keith tekent de documenten, maar ziet dan de naam Jef Therrien op 1 van de documenten staan en vraagt wie dat is. Cordelia weet ook niet wie die Jeff Therrien is. Ga via de wenteltrap terug naar beneden en......In de keuken krijgt Cordelia dan het visioen waarin haar broer Max wordt vermoord en .....Cordelia valt flauw en vanzelf zijn we dan terug als Erica in Keith's kamer. Dat visioen dat Cordelia zojuist had is dus hetzelfde visioen dat Erica ook al heeft gehad, op het balkon Erica weet nu waarom Cordelia naar John McCoy is gegaan voor hulp. Klik de kleine witte bol en...Het Keith portretje is nu grijs ten teken dat dit visioen nu klaar is. We gaan nu terug naar het Cordelia/John visioen dus klik het John portretje en.....

Cordelia:

Dit is het allereerste deel van de ontmoeting tussen Cordelia en John op het FBI kantoor. Cordelia denkt, tamelijk naïef, dat ze met iemand van de politie kan praten over haar visioenen, waarin ze dus steeds ziet dat haar broer Max zal worden vermoord, en dat de politie dan Max wel zal beschermen. Praat dus weer met John en gebruik alle opties die je krijgt......

John zit een Football match te bekijken en wil dus liever niet gestoord worden, ook al zegt Cordelia dat haar broer Max vermoord zal worden. Cordelia legt uit dat ze de moord op haar broer steeds in een visioen ziet gebeuren. John is narrig omdat zo'n zeurwijf hem komt storen tijden een Football match en snauwt dus dat ie niets kan met visioenen. John wil bewijs van de echtheid van Cordelia's visioenen. John geeft uiteindelijk het visitekaartje van Rose aan Cordelia.

John wil dus dat Cordelia bewijst dat ze echt in de toekomst kan kijken.....De Football match verloopt niet goed voor het team van John.....vraag John een paar keer hoe het gaat met de Football match via de "Still Losing" optie........Cordelia komt dan te weten dat het een wedstrijd is tussen de Patriots en de Redskins en dat John er geld op ingezet heeft dat John's club, de Patriots, de wedstrijd zal winnen.  De "Still Losing" optie blijft beschikbaar. Zeg "Goodbye" om het gesprek te beëindigen en klik dan de kleine oranje exit bol om terug te schakelen naar:

Erica:

Erica moet nu de uitslag van die Football match achterhalen. Tover Erica's telefoon groot in het scherm en doe dan een "Web Search" via de "web Search" app. Klik op "Football" en dan op het loepje. Klik dan in het linker rijtje op "Patriots" en in het rechter rijtje op "Redskins" en klik weer het loepje en.....

Google toont ons dan de uitslag van die wedstrijd......Patriots 22 - Redskins 20....Hell...de Patriots hebben uiteindelijk nog gewonnen ook. Klik de telefoon weer naar zijn plek linksboven en klik weer de kleine witte bol en dan weer het John portretje om terug te keren in het Cordelia/John visioen:

Cordelia:

Cordelia weet niet hoe het komt, maar ze weet nu de uitslag van de football match. Dus ga weer met John praten en zeg "The Patriots will win"  en....Cordelia raad John aan om zijn inzet te verdubbelen en....dat doet John gelijk en nu is hij bereid om Cordelia te helpen......John maakt een Case dossier op en geeft het casenummer aan Cordelia zodat ze zijn vorderingen kan volgen. Vanzelf schakelen we dan terug naar:

Erica:

Cordelia's slaapkamer:

Ook de Cordelia/John visoen is nu klaar. Ga via de wenteltrap terug naar beneden en klik dan op de deur achter de wenteltrap. Erica beland in Cordelia's slaapkamer. 

Bekijk eerst weer alles via het oog van het actiescherm. Bekijk de vogelkooi, bekijk de spiegel, bekijk het bed, bekijk het enorme schilderij boven het bed. Bekijk de inloopkast, bekijk het sculptuur. Bekijk het bureau en bekijk de juwelenstandaards op het bureau. Bekijk ook de skyline door het raam. Onder het bed steken 2 laden en ook in het bureau steekt een la. Open de 2 laden van het bed. In de rechter bedla vindt Erica niets van belang, maar in de linker bedla vindt Erica het dagboekdossier over Madison Davies en over Samuel McAdams. 

Madison Davies was Erica's FBI baas in episode 1 en werd aan het einde van epi 1 vermoord. Lees de Madison Davis en de Samuel McAdams pagina's door en EXIT dan uit de close-up. Loop de inloopkast in, via de hand in het actiescherm......in een close-upscherm zie je dan een bruine map in de boekenkast liggen. 

Pak de bruinemap (folder)......de map bevat Cordelia's notities over de Hangman Antony Langmore en de Wise Monkey Joey Goethals. Erica voegt deze pagina's bij de 2 andere pagina's die ze in de bedla heeft gevonden. Exil uit de close-up's. Open het actiescherm op de bureaula en klik dan de Hand....

......helaas...de bureaula gaat niet open en Erica ziet ook geen sleutelgat in de la. Klik Erica's cognitieve bol en...op de juwelenstandaard verschijnt de blauwe gloed...

.....klik de blauwe gloed en klik dan het Oog in de bol en......Erica krijgt weer een Cordelia Visioen.

Cordelia:

Cordelia ligt op bed, waar ze door Max en Keith heen is gebracht nadat ze in de keuken was flauw gevallen....Keith en Max staan bij het bed en Max vertelt hoe Cordelia als twaalfjarig meisje ook al eens drie dagen in coma lag. Max had toen van zijn vader de opdracht gekregen om net zo lang met Cordelia te praten, tot ze haar favoriete speeltje afstond. Zijn vader negeerde hem tot het hem gelukt was. Max probeerde toen Cordelia te wekken vanwege dat speeltje. Nu staat hij daar omdat hij wil weten of het goed met haar gaat......Klik op "I am awake"  en......

Cordelia komt uit haar coma en ze stuurt Keith dan haar kamer uit, maar Max mag blijven. Vertel Max over het visoen dat Cordelia zag via "Vision of you".   Cordelia vertelt Max nu dat ze geloofd dat hij vermoord gaat worden maar Max legt Cordelia's waarschuwing naast zich neer. Praat verder met Max via de opties die je dan krijgt. 

Dus praat verder met Max over broertje Keith, de papieren die Keith heeft getekend, en over de familie en over die Jeff Therrien. Cordelia geeft dan de getekende eigendomspapieren aan Max en we ervaren dat het bijna de sterfdag is van hun ouders. Over die Jeff Therrien doet Max tamelijk ontwijkend en zegt dat het advocaat Skorobeus is die de papieren heeft opgesteld. Cordelia vertelt Max dan hoe de la in haar bureau open gaat en......We zien dan dat Max de halsketting van zijn moeder uit de bureaula haalt..........

...... en dan.......Hela.....er blijkt sprake te zijn van interactie tussen Cordelia en Erica tijdens de visioenen want.......Cordelia kan Erica zien.......

vanzelf schakelen we terug naar Erica en.....Erica heeft ook gemerkt dat Cordelia haar kan zien en......Cordelia praat dan rechtstreeks tegen Erica..Cordelia kan Erica niet zien als je niet Cordelia bent maar ze zegt dat ze blij is dat Erica aan haar kant staat.

Erica:

Je bent dus weer Erica en Erica weet nu ook hoe ze de bureaula moet openen, want dat heeft ze Max zien doen in het Cordelia visioen. Open dus weer het actiescherm op de bureaula en klik weer de Hand en.....Erica schuift de la nu open en pakt er het Dagboek van de Moordenaar uit. Klik de pijl om naar de volgende pagina's te bladeren.

In dit dagboek staat precies beschreven hoe Madison Davies werd opgehangen en je leest ook over het Psi-teken en over Longmore's tatoeage. Onderaan de laatste pagina lees je dat de combinatiecode van de safe te maken heeft met de volgorde waarin de moordenaar zijn/haar slachtoffers martelde en vermoorde. Exit dit dagboek en.....Erica pakt dan ook nog de dossierpagina's van John McCoy en van Jarod (Sully)Sullivan uit de la en stopt ze bij de andere pagina's in het dossierdagboek. In de Sullivan pagina's lees je dat de moordenaar hem gebruikte om de aandacht van Erica trekken en in de McCoy pagina;s lees je het dossiernummer over de Max zaak.

Bekijk alle dossiers in dit dossierdagboek nog eens goed....In elk dossier zie je dat er een stukje papier zit vast geplakt met plakband...op elk van de vastgeplakte papiertjes staat de handtekening van iemand....de ene handtekening is wat beter leesbaar dan de andere. Zo zie je in het McCoy dossier de handtekening van ene Sean Patience staan.....als je het grote schilderij in Cordelia's slaapkamer nader hebt bekeken dan weet je dat dit schilderij is gemaakt door deze Sean Patience. Exit het dagboek en open Erica's telefoon en klik dan de "Dossier" app..........er verschijnt een lijst met dossiernamen. Klik op "John McCoy Investigation" om dit dossier in de telefoon te openen en lees het dan door..

John heeft geschreven dat Cordelia oprecht bezorgd was over de veiligheid van haar broer Max. John heeft wat onderzoek gedaan naar Max en diens zaken, maar daar geen motief voor een moord in gevonden. Als Max echter enige tijd later toch dood is en Cordelia een bekentenis heeft afgelegd, probeerde John gehoor te vinden bij McAdams. John denkt namelijk dat Cordelia het niet gedaan heeft. Toen ze Max vonden, was zijn lichaam verbrand en patholoog anatoom Gallagher vond een spoor van een kogel op een rib. Maar ze konden niet bewijzen dat Cordelia geschoten had. Ook is er het wapen niet gevonden. Wel waren er nog andere onduidelijk sporen op de ribben van Max. John kreeg de kans om met Cordelia te praten en vernam dat ze een ruzie tussen Max en Skorobeus hoorde, de avond nadat Davies en McAdams voor een onderzoek in het appartement waren. Ook heeft Cordelia gezien dat er as-sporen op Skorobeus pak zaten, en dat hij naar verbrande papieren rook en dat hij iets glimmends in zijn hand had. Toen John die vent Skorobeus hiermee confronteerde, bevestigde die het verhaal.

Dus Davies en MacAdams waren in het appartement? Als je het hele verhaal gelezen hebt dan vindt je onderaan de links naar de andere dossiers.....Open het  "Max Smith file #0651192c" dossier en lees dit ook helemaal door.  Je leest dat er bewijsmateriaal is gevonden op de glazen tafel, in de afvalbak en op een vaas waar een stukje vanaf is. Lees ook de 2 overgebleven files "Keith Smith en Max Smith" hierin lees je dat Max is overleden in oktober 2005. Max lijk was verbrand en werd geïdentificeerd aan de hand van zijn gebit. Verder lees je dat Keith verdwenen is. Als je alle dossiers doorgelezen hebt dan Exit je de telefoon.

Verlaat de slaapkamer en loop door naar de keukenhoek. Als je Erica weer in de keuken hebt staan dan klik je maar weer eens der cognitieve bol en......op een aantal voorwerpen verschijnt dan de groene gloed. De voorwerpen zijn de plant, de afvalemmer, het raam en de salontafel en, als je terug naar de eetkamer loopt,  de 2 vazen die op de grote eettafel staan.

Klik de groene gloed van de salontafel, de afvalbak en de linker vaas op de eettafel...deze 3 groene wolkjes zijn dat wit....klik dan de Camera in de cognitieve bol en.....we zien de geesten van Davies en McAdams kortstondig verschijnen, in de woonkamer bij de salontafel. Loop dus naar de woonkamer en zie......de geesten van Davies en McAdams staan bij de zithoek en om Davies dwarrelt de blauwe wolk. Klik de blauwe wolk en dan het Oog in de bol en.....

.......we zien in het visioen hoe Davies en McAdams hier gekomen zijn en we zien ook Max en dat Cordelia een voorwerp van de eettafel pakt. Je geland nu in dit visioen en bent dus weer:

Cordelia:

McAdams en Davies zijn in de woonkamer en Cordelia vertelt hen over haar visioenen.  Cordelia vertelt dat haar visioenen uitkomen en dat ze nu gezien heeft dat Max doodgeschoten wordt. McAdams en Davies lachen erom en zeggen dat dit meer een zaakje voor John McCoy is want zij zijn hier in verband met een onderzoek naar Max' zaken.Dan komt Max binnen en fluistert Cordelia toe dat er op de eetkamertafel papieren liggen die de beide FBI agenten niet mogen zien. Misschien kan Cordelia die stiekem weghalen.

Loop dus naar de eettafel en.....inderdaad....op de eettafel liggen de papieren....probeer de papieren te pakken...

.......maar Davies merkt het en gilt dat Cordelia met der fikken van alles af moet blijven. Er liggen ook papieren op het keukeneiland, waar McAdams echter staat. Als Cordelia de papieren van de eettafel en het keukeneiland wil pakken dan moet ze zorgen dat de 2 FBI klojo's dit niet merken. Loop terug naar de keuken en klik dan de oranje Cognitieve Bol.....een gele wolk verschijnt over de papieren, dus klik de gele wolk, die dan blauw wordt, en klik dan het Oog en....

....we zien dan dat McAdams iets zoekt tussen de papieren, dat iemand daarnet er tussen heeft geschoven. McAdams vindt echter niet wat ie zoekt, maar het brengt Cordelia op een idee om McAdams even af te leiden. Loop terug naar links en ga Cornelia's slaapkamer weer binnen

Helaas........Ik heb geen trek meer in het gezeik van Cornelia en haar fucking Boss, dus hier hou ik er mee op met dit fucking duo


Walkthrough door: Louis Koot